Wednesday, March 14, 2012

Embarcadero Akademija: FireMonkey

This is an announcement for the second “Embarcadero Academy” session. As the previous one, it is intended for the Slovenian Delphi programmers. The rest of my post is directed to potential participants and is therefore written in the Slovenian language.

Na osnovi velikega odziva in pozitivnih ocen prvega predavanja v seriji tehničnih delavnic Embarcadero Akademija 2012 z veseljem napovedujemo novo delavnico o uporabi FireMonkey ogrodja za izdelavo uporabniških vmesnikov, ki bo potekala

v četrtek, 29. marca 2012, od 09.00 do 13.00 ure
v predavalnici Obrtne zbornice Vič, Tržaška 207, Ljubljana

(zemljevid lokacije, parkirišče zbornice je dostopno preko Ulice Ivana Roba)

Na delavnici, ki jo bo vodil priznani domači strokovnjak in avtor Primož Gabrijelčič, bomo spoznali novo platformo za izgradnjo grafičnih aplikacij v Delphiju - FireMonkey. Ogledali si bomo podobnosti in razlike glede na vsem znano platformo VCL in spoznali, zakaj FireMonkey predstavlja dobro osnovo za dinamične aplikacije s sodobnim videzom.

Poleg dvodimenzionalne različice FireMonkey HD bomo spoznali tudi tridimenzionalno okolje FireMonkey 3D, v katerem lahko gradimo aplikacije s "tridimenzionalnimi" vmesniki.

Za konec si bomo pogledali še večplatformske sposobnosti Delphi – kako lahko z uporabo platforme FireMonkey zgradimo aplikacije, ki tečejo na Windows, OS X in celo na napravah iPhone, iPad in iPod.

Udeležba na predstavitvi je brezplačna, vendar pa je število udeležencev omejeno, zato vas prosimo, da svojo udeležbo potrdite.

[originalno vabilo]

2 comments:

  1. Žal smo morali prijave že zapreti, saj je število prijavljenih doseglo kapaciteto dvorane. Predavanje bomo ponovili aprila (datum še ni določen).

    ReplyDelete
  2. Predavanje bo ponovljeno v petek, 13. aprila.

    ReplyDelete